Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Z TĚŠÍNA DO TĚŠÍNA II

30. 7. 2023

Předchozí těšínský okruh je tady.

Dnes po černé. Cca 12,5 km. Zase já a parťák Jo. Tentokrát zleva do prava, abychom se mohli kochat výhledy na Beskydy.

V dáli mě zaujal sólově vystupující hřbet poblíž Beskyd. Mapa napověděla, že to bude pravděpodobně vyvýšenina u Frýdlantu nad Ostravicí s nejvyššími vrcholy Skalka a Ondřejník.

Díky západnímu slunci dopadajícímu na Beskydy byl pohled úchvatný a já si uvědomila, že naposledy, kdy jsem mohla kterýkoli den v jediném odpoledni vylézt nad město, abych se mohla kochat protějšími horami, bylo v mém rodném Liberci...

A tak si tu čím dál víc připadám jako doma.

Popis trasy: Od Galerie Stela v Cieszyně jsme se vydali vzhůru po Katowické ulici. Po chvíli jsme měli odbočit doleva a napojit se na černou, jenže nás zaujala historická stavba před námi, což se ukázalo jako vstup na rozsáhlý městský hřbitov plný zeleně.

Rozhodli jsme se jím projít a na černou jsme se napojili téměř na jeho konci. Stačí vyjít brankou a přejít silnici.

Trasa vede chvíli skrze menší sídliště, které zakrátko vystřídá rodinná zástavba a za chvíli už znovu přecházíme dálnici, abychom se ocitli na samém okraji Těšína s místní Biedronkou a odtud už cestu provazejí krásné výhledy.

Je třeba říci, že ať už jdete městem, sídlištěm nebo hřbitovem, všude je spousty zeleně a vzrostlých stromů, což má pro mě vysokou hodnotu. A k tomu všemu na vás okolí Těšína neustále dýchá svou kouzelnou atmosférou, jejíž dech zdejší příroda mění v příjemný vánek, který přináší vedle tělesného i duševní osvěžení ♡...


(Tady najdete další těšínský okruh)

Tweet