Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Budu se znovu "vdávat"

20. 2. 2022


Kdyby mě platili za hodiny sjíždění Pinterestu, vydělala bych majlant. Teďka to je u nás doma každej pes jiná ves. Vysvětlim: vdáváš se a nemáš prachy. Domov skládáš z toho, co ti kdo dá, plus když máš jednou za dloooouhatanánskej čas peníze navíc, jdeš a něco málo přikoupíš. Jenže to nejsou žádný dizajnovky, páč těch peněz zas tolik není. Takže nakupuješ šetřivě, no a podle toho to tak doma vypadá.

Na druhou stranu - nouze vede k umu. Čili naučíš se kombinovat a kombinovat a... kombinovat tak, aby to tak nějak všecko ladilo. K tomu spoustu peněz nepotřebuješ. Bohatství útulnost nevytváří. 

Když vidím, s jakým supr kapitálem dneska spousta mladejch párů začíná, říkám si Páni! Tak o tom se nám mohlo jen zdát :-). Před dvaceti lety jsme docela dlouhou dobu nosili každej měsíc domů nějakejch 16-17K. Dohromady. A přežili jsme (dneska bysme s touhle částkou asi byli polomrtvý :-D). Byl to drsnej start, ale já ani předtim nežila v blahobytu, takže ok. A mužskej? Ten je happy, ať leje, paří, sněží, nebo padaj trakaře. Jeho nejoblíbenější hlášky vždycky byly Peníze budou my nebudem a Sranda musí bejt, i kdyby na chleba nebylo.

Řekla jsem před dvaceti lety. A to bude přesně za tři dny.

"Proč jsme se vlastně brali v tak pitomej měsíc, kdy se nám teďka nikam nechce a jsme děsně unavený z těch všech uplynulých svátků a oslav?"

"Přece protože jsme to už nemohli dýl vydržet, lásko, vzpomínáš?"

"No jo vlastně..."

A přitom se zanedlouho budu znovu "vdávat". Vysvětlim: Většinu původních talířů mám rozbitejch, pánve mám dvě, kdy jedna nepatří mezi slušný, ručníky a povlečení už taky chtěj "čenč" a mohla bych pokračovat. Na sebe si už snad rok nic nekupuju, páč šetřim, a navíc, proč bych si měla vytvářet další krabice na stěhování? Teď naopak jedu na zbavovací vlně a až v létě, po "svatbě", se na to vrhnu. Hele a to bude fičák! Větší, než před opravdicklou svatbou ...

Takže, abych to nějak zakončila: 23.2. si určo dáme pusu, možná zajdem i na véču... Ale tak nějak jsme se shodli, že tu dvacku nejspíš oslavíme až v létě. Až bude pěkně. Až se přestěhujem.


Tak až pak započnem novou etapu ...



Tweet