Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

HLAVOU PROTI ZDI aneb ROZBUŠKO Z PYTLE VEN!

17. 11. 2021

Dneska jsem v jednom článku četla, že kovídkový téma je něco jako rozbuška. Se mi líbilo. Tenhle příměr. Takže si vypůjčuju. No a taky je to teď strašně moderní psát o kovídku a o očkeci. Kdo o tom nic nenapíše, jakoby neexistoval...

"Ty všechno děláš na sílu, jdeš hlavou proti zdi," říká mi mužskej. Proto si při čtení všemožných "očko" diskuzí připadám jak autsajdr. Pořád hledám spřízněnou duši a vono nic.

Si to vem, buď se dočteš: Dal jsem se očkovat, neboť jsem svědomitý, zodpovědný a toužím chránit život svůj i svých blízkých. Jsem já to ale občan šikula!

Nebo: JÁ nebudu žádnou tupou ovcí, rozumíte!!! Ani mě nenapadne podřídit se tomuhle celosvětovýmu spiknutí a dělat otroka zvrhlýmu byznysu!!!

Už jste ale četli: Čau lidi, neláká vás vyzkoušet tuhle fungl novou vakcínu a zjistit, co to dělá s vaším tělem?

Jestli ne, tak to jsme my: vůbec do toho nejdeme bezhlavě. My rovnou hlavou proti zdi. Dobrovolný pokusný králíci, tak říkajíc. Střední proud. O nás se nikde nepíše, tak si o tom musim napsat sama. Páč co když někde v koutku místnosti sedí smutnej týpek, co si myslí, že je v tom sám, a když si přečte můj příspěvek, rozzáří se mu úsměv? Konečně taky někdo! zajásá.

Tenkrát, když to ještě bylo o něco víc dobrovolný, říkám Tak se ukaž, organisme! Další novej šok pro tělo může mít za následek všestranný posílení imunity. Anebo taky ne, že jo...

Nevim proč, ale v lecčems se pokládám za odolnou. I když od určitýho věku by se měl člověk krotit, to je fakt. Páč člověka může to posouvání hranic nemile překvapit. Jedna věc je myslet si, že seš odolnej, a druhá je reálnej stav/nečekaná reakce těla. A proto chápu i jistý preventivní obavy.

Docela mě ale bavěj argumenty, že tyhle vakcíny jsou jenom jeden obrovitánskej byznys. No to je vynález! To přece není novinka. Naprosto VŠECHNY léky, vitamíny, a celá farmakologie a farmaceutickej vesmír, přestože se i díky němu dožíváme mnohem vyššího věku, je byznys. Tak to zkrátka je:

Byznys č.1 - už dávno se cpeme hnusama

Vemte si třeba takovou HA, kterou vesele cpou mámy už náctiletejm holkám. Ženský dopujou svý těla umělejma hormonama, jejichž drsný vedlejší účinky jsou v každým letáku podrobně popsaný. Teda nevim, jak dneska. Kdysi, když jsem to nějakej čas na zkoušku brala taky, jich bylo ažaž. Ale ať si klidně dopujou, mě jen fascinuje ten paradox: Mezi nejzávažnější vedlejší účinky HA pořád patřej tromboembolický potíže, kterýma se vyznačujou i Covid vakcíny. Čili, pokud do sebe někdo cpe hormony, aby byl v sexu svobodnější navzdory vedlejším účinkům, je to stejný, jako když se někdo dá píchnout, aby pak chodil vesele do kina, na kafčo. Freedooom!!! A takových lidí je velká spousta. Takže, pokud to mají bejt tupý ovce, pak hormožroutky jakbysmet. O spoustě jinejch lécích by se dali jistě psát romány...

Byznys č.2 - emocionálně laděný reklamy

Pamatuju si, jak mě v čekárně na gyndě (když jsem tam ještě chodívala pravidelně) iritoval plakát, na kterým se matka holedbá, jak je zodpovědná a jde jí o blaho dcery, když ji nechala očkovat proti rakovině děložního čípku. Myslím, že na plakátě bylo něco jako Svou dceru miluju a proto ji nechám očkovat (jakože jestli i VY milujete svý dcery, koukáte mazat, ať už to maj v sobě, kapišto!). Tím neříkám, že to nefunguje. Ale reklamy tohodle typu (emočního nátlaku) fakt nesnášim. Na druhou stranu, rakovina děložního čípku není nakažlivá, takže o povinnosti se na to očkovat nemůže bejt řeč. (To byl jen příklad podprahovýho farmaceutickýho nátlaku).

Byznys č.3 - Kovídek

S Covidem je to jiný než s rakovinou čípku. Podobný jako s očkem, který nám píchaj do těla hned po narození. Jasný, jasný, já už to slyšim: že to jsou ALE vozkoušený vakcíny! Že to jsou vozkoušený vakcíny můžeme ale říkat až dneska. V době, kdy začaly bejt povinný, se teprve logicky začaly masově "zkoušet". Tzn. až postupem let se mohly vyhodnocovat klady a zápory a vývoj byl a je průběžnej. (I ta HA se pořád vyvíjí). Jiný cesty, zdá se, není.

No a taky tenkrát, když to začlo bejt povinný, nebyl internet. Kdyby jo, totiž kdyby společnost byla na informační "úrovni" (haha) jako je dneska, brojilo by se proti tomu pravděpodobně úplně stejně. Jen by se používali odlišný argumenty. No tak se brojí až teď, no. A je to vlastně úplně normální. Nekonečný množství informací nám prostě dává pocit/přesvědčení, že o sobě můžeme nekonečně svobodně rozhodovat.

Ale nemůžeme. I když nechceš otročit jednomu, otročíš druhýmu. Před tím prostě neutečeš. A jak je vidět například na tý HA, lidem ve skutečnosti vůbec nevadí užívat vysoce rizikový látky. Lidem vadí, když maj pocit, že jsou jim vnucovaný a oni to zrovna nechtěj. Mně to zase vadí u jinejch věcí. U týhle například ne.

Protože ale máme ten bezbřehej přístup k miliardě informací, je to pro některý výborná příležitost, jak udělat z Covidu náboženství: nechal ses píchnout? Seš tupá ovce a blb, co podlehnul (dokonce Antikristu!). Nedal ses? Dobře ty silný svobodomyslný jedinče! Takhle zjednodušeně se to dá ale říct o spoustě dalších věcí, pod jejichž vlivem už dávno jsme.

Tak čáááu! A napište taky někdo něco o nás - dobrovolných, povšechněmu opomíjených králíčcích.

Tweet