Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

PROČ (zrovna) PÍSEK? A PROČ NE :D?!

23. 9. 2023


Málem bych zapomněla!

Bylo nebylo, jednoho dne mě má americká přítelkyně požádala, zda bych souhlasila se spoluprací na její knize...


Ovšem(!) tomu už kdysi dávno předcházelo mé pobídnutí, aby sepsala (minimálně pro svou rodinu) svědectví o svém životě, resp. o cestě svým dobrodružným životem, aby si to její děti a vnoučata mohli jednoho dne přečíst a zjistit, jaké měli skvělé, odvážné a dobrodružné - a ano, trochu i praštěné - (pra)rodiče :D...


Obal knihy

Osoby podílející se na knize


A tak nakonec vznikla tahle čtivá kniha, na které jsem makala tři (nebo 4? To už je fuk) měsíce před naším stěhováním do Těšína. Kniha, na kterou jsem během balení a po přestěhování už sotva pomyslela. A taky kniha, o které mi v den Ju operace, kdy jsem ležela s tupou bolestí ubrečená a schoulená na ubytovně naproti nemocnici, Cindy napsala radostnou zprávu, že už je její vydání na spadnutí a týpek, co zrovna prováděl poslední předvýtiskovou kontrolní četbu, říkal, že je to úžasně napsaná kniha...

Cindy tehdy nevěděla, co se v naší rodině odehrává za tragédii. Tím spíše pro mě její zpráva byla jako zvláštní silný paprsek světla, co v tu chvíli proniknul skrze temné závěsy utrpení do mého nitra a já mohla pocítit zvláštní radost z "narození" dalšího dítěte - jak nazývám každou knihu, na které se smím podílet. Tady u té byla rodičkou Cindy, kdežto já vykonávala spíše roli porodní duly (ve spolupráci s dalšími).

Při porodu je totiž často zapotřebí více lidí. Zvláště, když "dítě rodí" Američanka v českém prostředí :D.


Cindy knihu vydala na vlastní náklady a nakonec se i rozhodla, že bude neprodejná. A to znamená jediné - kniha je zcela ZDARMA. I když to STÁLO spoustu sil, to mi věřte!


Pokud si tedy chcete přečíst, co vedlo dva Američany v důchodovém věku do České republiky (konkrétně do jihočeského Písku), co vše kvůli tomu obětovali a co vše jim hatilo plány, ale kde v tom všem naopak nacházeli sílu a naději, stačí jediné: napsat mi a já vám knihu ráda předám, přinesu, přivezu, nebo si pro ni přijďte a pouze v případě zaslání poštou budu vyžadovat poštovné :).


To je dobrá nabídka, což?! Jako děcka, kdo Vám dneska dá něco zadarmo?! ♡:)♡:)♡

Tweet