Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

VŠECHNO ZLÝ JE K NĚČEMU DOBRÝ

4. 7. 2023

Tak jsem si dnes vyrazila na výlet. Doma nikdo (kromě mě) není a bude to tak ještě pár dnů, tak mám móře času se jen tak poflakovat.

Když mužskej a Ju odjeli do Brna na chemku a starší Jo odfrčel 5,5 tisíc km směrem na východ, tak jsem se do toho taky pořádně obula a dala okruh kolkolem Těšína. Vlastně i Cieszyna.

Úžasný Green Spa, hotová oáza klidu, nikde ani živáčka, jen bílý kravky, černý mouchy, modrý vážky, semtam Komarowski (tak říkáme doma komárům), zpěvný ptactvo, tu a tam u boudy pes a dobře - jedna mršina (v lese a dost velká), ale ta stejně už nepatří mezi živáčky. A po návratu za odměnu zmrzka.

Tentokrát se ani nestarám, jestli to v Brně běží jako po drátku, páč už jsou tam beze mě podruhý, a tak už věděj, co a jak. Ju se tam vůbec nechtělo, ale zato už se prej hódně moc těší do školy. Koukám, že pauzička prospěla.

Zejtra možná i trošku poklidim. Uvidim.

S těma výdobytkama moderní doby to jde hned veselejc. Páč já - tradicionalista - co si ještě před třema lety vytíral domácnost hadrem na koštěti, posléze mopem, ale s ručním ždímáním, a až teprve teďka s Leifheitem;

- co si donedávna utíral většinu prachu mokrým a pak suchým hadrem, namísto použití ručního vysavače, kterej jsem si pořídila;

- a kterej ještě loni myl okna... no prostě po staru, ale teď s elektrickým nářadíčkem, takže mě to i baví; se už nemusím děsit představama, že mi úklid zabere věčnost. Všechno zlý je k něčemu dobrý, a tak si prostě zjednodušuju život, jak to jen jde.

A můžu jít třeba na vejlet.

Nebo zejtra na kafe.

A pozejtří třeba utéct do hor.

Kdoví, co mě ještě popadne.

Pohybu zdar a pěkný dny!

Tweet