Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Naše Vánoce: Pozdrav z Litvy, vejlet do Ostravy a zapomenutý klíče

26. 12. 2022

Nejrůznější dárky pro onko děti...


Pro Ju začali Vánoce vlastně už v Brně. Na onkologický ambulanci i na Žluťáku, všude rozdávali dárky. My jsme ten největší ale dostali třiadvacátýho, když mi doktor oznámil, že výsledek magnetický rezonance páteře vyšel bezvadně, tj. bez metastáz, jak jsem o tom už psala na fb. Což znamená, že mu nemusí navyšovat ozařovací dávky. A kdoví, jaký ještě další věci. Už takhle je to driják. Krevní destičky letěly minulej týden střemhlav dolů, a kvůli tomu jsme museli dopoledne pětadvacátýho na kontrolu do Ostravy (jakože je to blíž než Brno). V tamním liduprázdným areálu fakultky nás mužskej vysadil, aby se obratem vrátil do Těšína na bohoslužbu, kterou ten den měl, a pak se pro nás kolem oběda zase vrátil. S Ju jsme si připadali jak v postapo depresivní únikovce. Nikde nikdo, jen občas mihnutí se v dálce, semtam stín a na zemi kluzavka (ve filmu by navíc zaznělo mňouknutí a rána do popelnice).

"Musíte jít na hematoonkologický stacionář, tam o vás budou vědět," instruoval mě ještě v Brně doktor.

"Co potřebujete?? Tady nikdo není, je přece svátek!" dostává se mi odpověď od sestry v poloprázdným stacionáři, který jsme konečně našli s asi půl hodinovým zpožděním.

"Aha, vy jdete s dítětem? To musíte na dětskou kliniku," ukazuje mi z okna na budovu, která je půl kiláku od nás na opačným konci areálu, aby ta únikovka nebyla tak jednoduchá. Prostě "pohodovej" Boží hod, rozumíš.

Tam zjistili, že další půlka z toho zbytku krevních destiček vyhlásila bojkot, a tak kvůli tomu volali do Brna. Zbrusu nový mu nakonec ale stejně nedali, tak snad to nedělaj kvůli lámání rekordu. No, je pondělí večer, a tak už vím, že se dá fungovat normálně i s hodnotou 29, namísto 150... Koneckonců je dostane v úterý ráno. Trvá to prej cca půl hoďky, než ti je pošlou do těla a než se ti v krvi pěkně zabydlej. No a pak můžeme hned poté na ozařko, který mu tu krev zase pěkně zmastí, a takhle pořád dokolečka.

Návštěva nemocnice v Ostravě


Ale co se ještě stalo suprovýho o tědlech Vánocích:

● Dostali jsme celá rodinka tolik darů, že jsem si připadala jak Marie v Betlémě.

Co fotka, to dát od jednotlivců. Ano, i vánoční strom!


● Den před Štědrým dnem nám dorazilo další mega překvápko! Video od celýho vojenskýho uskupení z Litvy. Asi 40 vojáků zdraví Ju a přejou naší rodině krásný Vánoce. To by tě ani ve snu nenapadlo. Poslala mi to jejich kapitánka, takže další Strážkyně na cestě. Přes kamarádku mojí kamarádky. Prostě dějou se věci.

"České úkolové uskupení Armády ČR v Litvě". Video sem dávat raději nebudu a pro sichr jsem jim vygumovala hlavy :)


● Jo měl na Štědrý den zvýšenou teplotu (to asi kvůli tomu předvánočnímu Microsoftu), tak šel brzo spát, ale hned druhej den byl fit.

● Zatímco tohle píšu, zjistil mužskej po hodině cesty do Brna, že jsme doma nechali klíče od půjčenýho bytu a nemůže se dovolat majiteli, že by nás jako zachránil náhradním. Volali jsme, kam se dalo, ale nic, takže otočka směr Těšín. Jenže za chvíli volá majitel a že prej se můžeme zase otočit směr Brno. Klíče další má a rád nám je dá. Prostě dějou se věci. Aspoň jsem konečně mohla poznat našeho velkýho dárce srdcaře♡♡ .

● Ju dostal novej noťas, vyloženě gejmingovej, páč na starým šlo už tak maximálně sledovat jůtůb. Včera si tam za poplatek stáhl Subnauticu a zatímco hrál, já se od ní nemohla odtrhnout. Grafický karty jsou prostě supr věc. A ten zvuk! Jak když plaveš v moři. Myslím, že při tom budu pravidelně relaxovat a představovat si, že v tom moři plavu já.

Ju nová hra Subnautica s úžasnou grafikou


● Co bych vám ještě tak řekla... Asi už nic. Je půl desátý večer a od zítra nás čeká další kolo radioterapie a musím říct, že mi to docela rychle utíká.

Doufám, že jste si užili svátky v klidu a jestli ne, tak za rok to můžete zkusit znovu. Je fajn, že máme v životě pořád nový a nový příležitosti, co♡♡?!

Tweet