Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

ZMĚNA STRATEGIE

30. 11. 2022

"Poznáte pravdu a pravda vás vysvobodí," řekl Ježíš. Kdo z vás četl moji knihu, pak si možná pamatujete, že tam tuhle věc zmiňuju. Že tam píšu něco o tom, že nejde jen o Pravdu s velkým P; o Pravdu, v níž je spasení (i když o tu v prvé řadě!). Ale i o pravdu nám celoživotně zjevovanou. O pravdu, kterou nám Bůh v pravý čas odhaluje, pokud jsme sevřeni v kleštích nejistoty a zoufalství (jako třeba já), anebo čehokoliv, z čeho nás aktuální pravda nesoucí s sebou vždycky Světlo, vysvobodí. (V knize to píšu jinak, ale princip stejný).

A tak nám zas a znovu Světlo odhání tmu a před námi se otvírá nový obzor.

A Světlo přichází tam, kde promlouvá Bůh. A nyní mi udává nový směr.

Jak totiž víte, jsme v boji. A boj, to je válka. A tam, kde je válka, je nepřítel. A ten využívá svou příležitost.

I v těch opravdových válkách jsou různé fáze bojů. Válku dokonce lidé studují! Přemýšlí nad jejími principy a vyhodnocují předchozí etapy, dokonce i předchozí války. A aby mohli v boji pokračovat, musí si připravit nový plán. Během boje se plány mohou často měnit. Z toho všeho se sbírají zkušenosti. Nejvíce je ale člověk nasbírá přímo na bitevním poli...

A v jaké jsme se tedy nyní ocitli fázi? Ve fázi mlčení. Mlčení o strategických podrobnostech průběhu boje, válečných detailech a informacích o nejslabších místech bitvy. Tím chráním i sama sebe. To znamená, že v následujícím čase budu případně podávat jen obecná hlášení.

Nelituji ničeho, co jsem do této chvíle zveřejnila. Bůh si to použil! Ale teď je potřeba změnit strategii. Musím se cele opřít o svého Boha, obléknout si Boží výzbroj a s tím projít následující etapou, která je před námi.

Jsem si naprosto jistá, že to pochopíte. A měli byste vědět, že je to zároveň odpověď na Vaše modlitby a prosby za sílu (jistě i moudrost) pro mě! Od neděle do včerejšího dne jsem ležela už téměř polomrtvá ve vlastních "výkalech" duše u Ježíšových nohou (protože sice teď jsme s Ju doma, ale žádné výrazné zlepšení zatím nepřišlo, dnes dokonce zvracel i v noci a pak ještě párkrát...), ale dnes ráno mě Ježíš zvedl a na hlavu nasadil bojovnou čepici. Ve skutečnosti jsem si ji dopoledne koupila u Vietnamců za 69,-, protože všechny opravdický vojenský, co dostal Ju, zůstaly v Těšíně. Tak mám tuhle khaki zimní, a je to pro teď můj válečný symbol - zvednutí ze země a příprava na další etapu. A tak už neležím na zemi, ale stojím vedle NĚHO.

Psát ale nepřestanu. Psala jsem i před tím a psát budu i dál. Jenom zkrátka - MĚNÍM STRATEGII.

Děkujeme Vám, naši milovaní, za Vaše vytrvalé modlitby, které přinášejí ovoce!

Tweet