Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Dvě skvělý zprávy a generálka na drátě

17. 11. 2022

Milovaní, jak víte, včera nás propustili domů a až dnes jsme odjeli do Těšína.

Je to fakt hustý. Sotva jsme se v něm zabydleli, už jsme zase vykořeněný. A to nás mnohem delší etapa mimo Těšín teprve čeká... No nic.

Milovaní! Až včera mi doktorka oznámila konečný výsledky z odběru mozkomíšního moku (lumbální punkce) na přítomnost metastáz: žádný sviňuchy tam nejsou♡♡♡!!! A jestli kdy byly, tak musely vzít prostě roha. Páč před Vašima modlitbama to jinak nejde. Těsně před propuštěním ještě přišel MUDr. Pavelka, místní "enhápéčko", páč on je prej (to zas říkal jinej Dr.) ta Nejvyšší Hlava Pomazaná, co se týká těch raků, co je v Brně odevšad lověj a ničej. A tenhle Lovec lovců říkal, že ten nádor meduloblastom, resp. jeho prdek, je "z biologického hlediska velice příznivý". Hele, úplně nevím, co to znamená, ale bohatě mi stačí, že to zní pozitivně. Takže, to už máš dvě skvělý zprávy v jeden den. Jako super, ne?!

Jediný ještě co, tak ta mrška dole v páteřním kanálu. Ohledně toho budou zase brzo dělat magnet (nebo CT), zkrátka budou to hlídat. Asi to prej bude krevní hematom, co si tam z hlavy vyrazil na vejlet. To by bylo ohromně fajn. V opačným (horším) případě, by totiž měl Ju zvýšený dávky ozařka, a to nechceš. No, tak doufáme a věříme, že to bude ok.

Tuhle jsem psala, jak Ju dostává různý dary a dárečky pomalu ze všech světových stran. Někdo přes někoho mimo to zařídil, že by Ju mohl dostat něco z Vojenského fondu solidarity (jakože vojensky laděnej dárek). Ale že se neví, jestli to vyjde. Chtěli akorát kontakt na nemocnici a na mě.

No a dneska hovor. Na druhým konci drátu, že brigádní generálka ta a ta a už ani nevím ty první věty. Já sice v pyžamu, ona nevím, ale tak je svátek a asi měla volno. Nějak jsme se rozpovídaly, a posléze nám oběma s Ju povyprávěla něco o sobě a celkem sáhodlouze a hlavně zajímavě, jak to chodí v Armádě ČR. Moc milá paní to byla!! Tak jsem jí řekla, že až balík dorazí, tak s tím Ju vyfotím a pošlu jí to na WA.

Tak mám teď v kontaktech název Brigádní Generálka Šmerdová a už fakt nevím, co mě ještě hustýho potká.

Možná příště bude volat prezident (ten mimochodem tuhle ženu statečnou v roce 2017 pasoval na vůbec první českou generálku v historii, ale to jsem si o ní přečetla až v rozhovoru na idnesu po našem telefonátu, tak se o to s Váma dělim, abyste taky trošku byli v obraze).

Zítra mě čeká velkej domácí úklid, protože ženská skoro měsíc pryč a doma chlapi sami, takže víte jak...

Ale strasně moc děkuju, že se mi o ně v Těšíně staráte♡♡♡!!!


Tweet