Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Arrivederci

26. 6. 2022

Tak jo. Tohle už je s největší pravděpodobností poslední text psanej z Písku. Je za náma nejen hromadná ofiko rozlučka, ale i plno individuálních. Dostali jsme na rozloučenou různý krásný dary a dárečky... No a za 6 dnů - ARRIVEDERCI!

Už jsem se odhlásila z práce (jenom večer ještě chodím uklízet), abych měla čas na všechno to vyklízení, třídění, vyhazování, nakupování (třeba před tejdnem jsme jeli do Ikey pro novou postel, matrace a tak), balení, broušení, natírání, komandování a organizování. Ke všemu - odešlo mi kolo a do práce bych tak musela chodit pěšky, což je další ztráta drahocennýho času.

Přišla jsem na to, že sbalit to všechno do krabic je úplná brnkačka proti tomu, co nás čeká, až všechny ty věci vyložíme. Na to se vůbec netěšim, páč to strašně dlouho potrvá, než si člověk za a) důkladně rozvrhne novej prostor; za b) ten pak zvelebí a za c) uspořádá si v něm všechny ty věci. A já to nechci stylem frc hrc a rychle šmitec. Chci se prostě rozvážně a příjemně ZABYDLET. A vim, že tohle potrvá. A protože mi zatim ještě mužskej nezakázal Pinterest, tak nápadů na zvelebení je prostě spousta a nemůžeš je tam nechat jen tak ležet a dělat, žes to neviděla, že takovýhle vychytávky neexistujou. To dá rozum. Jenže zároveň bych chtěla mít všechno hned, a ne po malých krůčkách. Například je jasný, že nemůžeš bydlet hned ve všech místnostech naráz se vším všudy. Když je chceš zvelebit, musíš jednu po druhý. A v některých taky musí nějakej čas trčet všechny ty bedny, že jo. A teďka, aby člověk rozumně naplánoval, který věci/místnosti bude potřebovat prioritně ke každodennímu užívání a který míň. To, že v prvních dnech, týdnech, asi nevyužiju nafukovací bazén, mě samotnou už taky napadlo. Ale nádobí, boty, hygiena apod... Myslim, že začnu kuchyňskou linkou. Naláduju jí vším potřebným, páč to každej den bude využitý v první řadě. A pak... (máte někdo ňaky tipy?)

Člověk si to musí všecko dobře promyslet, ale na to zatim nemám úplně čas. Ten se navíc rychle krátí. Hned po víkendu musíme koupit lednici, to vim taky jistě. A vedle toho zrušit starý a nahlásit všude nový adresy. Co nejdřív. No pane jo.

Tak ať mám pevný nervy a dostatek humoru, páč to bude blázinec!


Tak čaaaau! A kdo se taky stěhujete, nezblázněte se z toho, mějte všecko dobře zabalený, označený, vychytaný, a když se něco podělá, no tak to je holt život ;-).





Tweet